Docenten

Jenny van Weezendonk

Artistiek leider

Kleuter- en kinderdans, pilates 

Jenny is in 2001 afgestudeerd aan Codarts (Rotterdamse Dansacademie) in BFA Moderne Dans en Jazzdans, met extra specialisaties in improvisatie/compositie en kinderdans). Na haar opleiding was zij als danser en choreograaf betrokken bij het maken van videoclips, shows, concerten en evenementen.

Zij vervolgde haar carrière als danseres met een driejarige tournee met Jeugdtheatergroep Stout. In die periode ontdekte zij haar liefde voor het werken met leerlingen in de  basisschoolleeftijd.

Sinds 2006 richt Jenny zich fulltime op doceren en choreograferen, onder meer als vakleerkracht dans in het basisonderwijs. Sinds 2010 geeft zij danslessen op OBS De Schalm. Verder werkt ze als freelance danspedagoog en choreograaf veel samen met de SKVR, Maas Theater en Projects Unlimited. Zij is 15 jaar op het UCK werkzaam geweest waar zij o.a. de selectie jazzgroepen onder haar vleugels nam. Jenny is nu onder meer bezig een doorlopend leerplankader te ontwikkelen voor cultuureducatie in het primair onderwijs.

Klik hier voor filmpje over haar danslessen in het basisonderwijs: https://www.youtube.com/watch?v=dK4oPRUTb7k

Tanya Pattianakotta

Jazz

Tanya begon als jonge peuter met dansen en sindsdien is een leven zonder dans onmogelijk voor haar. Tijdens het afronden van de Bachelor International Business Administration, startte zij met de dansdocentenopleiding aan Codarts (Rotterdamse dansacademie).

Inmiddels is ze afgestudeerd en een internationaal gevraagd danser en docent. Behalve dansen en doceren volgde Tanya ook de Master Cultural Economics and Entrepreneurship.

Tanya heeft onder andere lesgegeven bij Danscentrum Utrecht, de SKVR, Jazzin’ Summer i.s.m. Noes Fiolet Studio’s, Balletstudio Violetta, justitiële instellingen en verschillende basisscholen.

Steven Lima

Hiphop

Steven staat bekend als een multidisciplinair danser. Zijn reis begon bij Holland’s Got Talent in 2011, al snel volgden andere grote podia zoals World of Dance, & Out of the Box en diverse internationale opdrachten.
Steven – ook wel bekend als StevenSoul – is choreograaf, uitvoerend danser en model. Hij geeft les in hiphop en dancehall. Ook kan je hem in actie zien in clips van Eva Simons en Ronnie Flex.
In zijn les ligt de focus op de basis moves van hiphop, choreografieën met invloeden van andere stijlen en conditie en lenigheid.

Dorine van der Beek

Yoga, dancercise 50+

Dorine studeerde af als docent Muziek en Beweging aan het Rotterdams Conservatorium. Enkele jaren later specialiseerde zij zich in moderne dans bij Codarts (de Rotterdamse Dansacademie). Zij heeft vele jaren ervaring in het geven van danslessen aan kinderen en volwassenen, zowel amateurs als professionals. Ze werkte o.a. bij de SKVR (Rotterdam), het Utrechts Centrum voor de Kunsten en het Centrum voor de Kunsten Bergen op Zoom. Ook volgde zij de vierjarige beroepsopleiding tot yogadocent bij het Yoga Centrum Utrecht, die ze afrondde in 2013. Haar specialisaties zijn hatha-yoga, chakra-yoga en de filosofie van yoga. Momenteel geeft zij les in zowel dans als yoga. Dorine is aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland.

Zie ook de website van Dorine: www.yogabeweegtje.nl