Docenten

Jenny van Weezendonk

Artistiek leider

Kleuter- en kinderdans, jazz, modern en pilates 

Jenny is in 2001 afgestudeerd aan Codarts (Rotterdamse Dansacademie) in BFA Moderne Dans en Jazzdans, met extra specialisaties in improvisatie/compositie en kinderdans). Na haar opleiding was zij als danser en choreograaf betrokken bij het maken van videoclips, shows, concerten en evenementen.

Zij vervolgde haar carrière als danseres met een driejarige tournee met Jeugdtheatergroep Stout. In die periode ontdekte zij haar liefde voor het werken met leerlingen in de  basisschoolleeftijd.

Sinds 2006 richt Jenny zich fulltime op doceren en choreograferen, onder meer als vakleerkracht dans in het basisonderwijs. Sinds 2010 geeft zij danslessen op OBS De Schalm. Verder werkt ze als freelance danspedagoog en choreograaf veel samen met de SKVR, Maas Theater en Projects Unlimited. Zij is 15 jaar op het UCK werkzaam geweest waar zij o.a. de selectie jazzgroepen onder haar vleugels nam. Jenny is nu onder meer bezig een doorlopend leerplankader te ontwikkelen voor cultuureducatie in het primair onderwijs.

Klik hier voor filmpje over haar danslessen in het basisonderwijs: https://www.youtube.com/watch?v=dK4oPRUTb7k

Tanya Pattianakotta

Modern, jazz

Tanya begon als jonge peuter met dansen en sindsdien is een leven zonder dans onmogelijk voor haar. Tijdens het afronden van de Bachelor International Business Administration, startte zij met de dansdocentenopleiding aan Codarts (Rotterdamse dansacademie).
Inmiddels is ze afgestudeerd en een internationaal gevraagd danser en docent. Behalve dansen en doceren volgde Tanya ook de Master Cultural Economics and Entrepreneurship.
Tanya heeft onder andere lesgegeven bij Danscentrum Utrecht, de SKVR, Jazzin’ Summer i.s.m. Noes Fiolet Studio’s, Balletstudio Violetta, justitiële instellingen en verschillende basisscholen.

Dorine van der Beek

Yoga, dancercise 50+

Dorine studeerde af als docent Muziek en Beweging aan het Rotterdams Conservatorium. Enkele jaren later specialiseerde zij zich in moderne dans bij Codarts (de Rotterdamse Dansacademie).

Zij heeft vele jaren ervaring in het geven van danslessen aan kinderen en volwassenen, zowel amateurs als professionals. Ze werkte o.a. bij de SKVR (Rotterdam), het Utrechts Centrum voor de Kunsten en het Centrum voor de Kunsten Bergen op Zoom. Ook volgde zij de vierjarige beroepsopleiding tot yogadocent bij het Yoga Centrum Utrecht, die ze afrondde in 2013. Haar specialisaties zijn hatha-yoga, chakra-yoga en de filosofie van yoga. Momenteel geeft zij les in zowel dans als yoga.

Dorine is aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland.

Steven Lima

Hiphop

Steven staat bekend als een multidisciplinair danser. Zijn reis begon bij Holland’s Got Talent in 2011, al snel volgden andere grote podia zoals World of Dance, & Out of the Box en diverse internationale opdrachten.
Steven – ook wel bekend als StevenSoul – is choreograaf, uitvoerend danser en model. Hij geeft les in hiphop en dancehall. Ook kan je hem in actie zien in clips van Eva Simons en Ronnie Flex.
In zijn les ligt de focus op de basis moves van hiphop, choreografieën met invloeden van andere stijlen en conditie en lenigheid.

Lisette Waalewijn Joshi

Yogadocent, Ayurvedisch practitioner en voedingscoach

Lisette studeerde in 2006 af aan de Erasmus Universiteit als criminologe en werkte bijna tien jaar als onderzoekster en projectmanager. Sinds 2014 richt ze zich echter vooral op Ayurveda, met yoga als onmisbaar onderdeel hiervan. Lisette volgde hatha en Ashtanga Vinyasa opleidingen in Rishikesh, India.

De yogales die Lisette op donderdag in de Studio geeft is een Ashtanga Vinyasales voor beginners. Ashtanga Vinyasa is een krachtige yogastijl, waarbij bewegingen worden verbonden door de ademhaling.

Als zakelijk ondersteuner is ze nauw betrokken bij het reilen en zeilen van Studio181.

Ben je geïnteresseerd in een Ayurvedische behandeling van Lisette? Ook dat is mogelijk bij Studio 181. Mail of bel ons voor meer informatie!

Mohammad Odeh 

Ballet

Mohammad is hier vier jaar geleden als vluchteling gekomen en begon bij Studio181 als stagiair, vooral om de Nederlandse danstaal te leren.  In Syrië heeft Mohammad al een glansrijke danscarrière achter de rug. Na vijf jaar als solist gedanst te hebben, besloot hij les te gaan geven op verschillende academies. In 2006 richtte hij het Imar Dance Theater op.
In zijn lessen wordt hard, maar met plezier, aan techniek en muzikaliteit gewerkt.  

Iris von Aesch

Pilates

Iris heeft in 2003 de studie Geneeskunde te Rotterdam afgerond en heeft vervolgens een paar jaar als arts gewerkt. Zij was altijd al zeer geïnteresseerd in de anatomie en de beweging van de mens en kwam toen in contact met pilatesexpert en sportmedisch trainer Arden Metford. Iris raakte zo geïnspireerd en besloot haar anatomische kennis te gebruiken om mensen bewust te maken van een gezonde manier van bewegen, door het geven van pilateslessen.

Toen Arden Nederland en Studio181 verliet om een studie fysiotherapie in het buitenland te volgen, heeft zij Iris onder haar vleugel genomen om de lessen aan Iris over te dragen. Daarnaast heeft Iris verschillende trainingen en cursussen gevolgd om ook de pedagogische vaardigheden te leren die nodig zijn voor het docentschap. Met een koffer vol kennis en een berg enthousiasme start Iris bij Studio181 als pilatesdocent.

Joek Tijsen

Modern, jazz

Ook Joek wilde van jongs af aan danseres en dansdocent worden. Ze heeft de bacheloropleiding Docent Dans op Codarts afgerond en is sindsdien haar jeugddroom aan het verwezenlijken. Joek geeft danslessen o.m. bij Noes Fiolet Studio’s en het Maas Theater. Daarnaast staat zij als danseres nog regelmatig op de bühne.

Gail Gaia Sophia ૐ

Yoga en meditatie, mindfulness & stress release

Gail heeft na haar studies Maatschappelijk Werk en Psychologie een aantal jaar met veel passie en betrokkenheid mishandelde en/of bedreigde vrouwen en kinderen begeleid in de vrouwenopvang.

Een burn-out en een spirituele crisis hebben geleid tot de opening van een geheel nieuw pad. Haar eigen zoektocht naar genezing bracht haar tot het faciliteren van geleide meditaties, die zij zelf heeft ontwikkeld vanuit intuïtie, kennis en ervaring vanuit lichaamswerk en mindfulness. Haar aanpak is holistisch en eclectisch van aard.

Centraal in haar manier van werken staat het helpen van mensen op hun pad van (zelf)bewustwording, genezing, herstel, persoonlijke groei en welzijn.

Meditatie en ontspanning ziet zij als een tool, balsem en medicijn.