Docenten

Jenny van Weezendonk

Artistiek leider

Kleuter- en kinderdans, pilates 

Jenny is in 2001 afgestudeerd aan Codarts (Rotterdamse Dansacademie) in BFA Moderne Dans en Jazzdans, met extra specialisaties in improvisatie/compositie en kinderdans). Na haar opleiding was zij als danser en choreograaf betrokken bij het maken van videoclips, shows, concerten en evenementen.

Zij vervolgde haar carrière als danseres met een driejarige tournee met Jeugdtheatergroep Stout. In die periode ontdekte zij haar liefde voor het werken met leerlingen in de  basisschoolleeftijd.

Sinds 2006 richt Jenny zich fulltime op doceren en choreograferen, onder meer als vakleerkracht dans in het basisonderwijs. Sinds 2010 geeft zij danslessen op OBS De Schalm. Verder werkt ze als freelance danspedagoog en choreograaf veel samen met de SKVR, Maas Theater en Projects Unlimited. Zij is 15 jaar op het UCK werkzaam geweest waar zij o.a. de selectie jazzgroepen onder haar vleugels nam. Jenny is nu onder meer bezig een doorlopend leerplankader te ontwikkelen voor cultuureducatie in het primair onderwijs.

Klik hier voor filmpje over haar danslessen in het basisonderwijs: https://www.youtube.com/watch?v=dK4oPRUTb7k

Tanya Pattianakotta

Jazz

Tanya begon als jonge peuter met dansen en sindsdien is een leven zonder dans onmogelijk voor haar. Tijdens het afronden van de Bachelor International Business Administration, startte zij met de dansdocentenopleiding aan Codarts (Rotterdamse dansacademie).

Inmiddels is ze afgestudeerd en een internationaal gevraagd danser en docent. Behalve dansen en doceren volgde Tanya ook de Master Cultural Economics and Entrepreneurship.

Tanya heeft onder andere lesgegeven bij Danscentrum Utrecht, de SKVR, Jazzin’ Summer i.s.m. Noes Fiolet Studio’s, Balletstudio Violetta, justitiële instellingen en verschillende basisscholen.

Steven Lima

Hiphop

Steven staat bekend als een multidisciplinair danser. Zijn reis begon bij Holland’s Got Talent in 2011, al snel volgden andere grote podia zoals World of Dance, & Out of the Box en diverse internationale opdrachten.
Steven – ook wel bekend als StevenSoul – is choreograaf, uitvoerend danser en model. Hij geeft les in hiphop en dancehall. Ook kan je hem in actie zien in clips van Eva Simons en Ronnie Flex.
In zijn les ligt de focus op de basis moves van hiphop, choreografieën met invloeden van andere stijlen en conditie en lenigheid.

Iris von Aesch

Pilates

Iris heeft in 2003 de studie Geneeskunde te Rotterdam afgerond en heeft vervolgens een paar jaar als arts gewerkt. Zij was altijd al zeer geïnteresseerd in de anatomie en de beweging van de mens en kwam toen in contact met pilatesexpert en sportmedisch trainer Arden Metford. Iris raakte zo geïnspireerd en besloot haar anatomische kennis te gebruiken om mensen bewust te maken van een gezonde manier van bewegen, door het geven van pilateslessen.

Toen Arden Nederland en Studio181 verliet om een studie fysiotherapie in het buitenland te volgen, heeft zij Iris onder haar vleugel genomen om de lessen aan Iris over te dragen. Daarnaast heeft Iris verschillende trainingen en cursussen gevolgd om ook de pedagogische vaardigheden te leren die nodig zijn voor het docentschap. Met een koffer vol kennis en een berg enthousiasme start Iris bij Studio181 als pilatesdocent.

Dorine van der Beek

Yoga, dancercise 50+

Dorine studeerde af als docent Muziek en Beweging aan het Rotterdams Conservatorium. Enkele jaren later specialiseerde zij zich in moderne dans bij Codarts (de Rotterdamse Dansacademie). Zij heeft vele jaren ervaring in het geven van danslessen aan kinderen en volwassenen, zowel amateurs als professionals. Ze werkte o.a. bij de SKVR (Rotterdam), het Utrechts Centrum voor de Kunsten en het Centrum voor de Kunsten Bergen op Zoom. Ook volgde zij de vierjarige beroepsopleiding tot yogadocent bij het Yoga Centrum Utrecht, die ze afrondde in 2013. Haar specialisaties zijn hatha-yoga, chakra-yoga en de filosofie van yoga. Momenteel geeft zij les in zowel dans als yoga. Dorine is aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland.

Alexander Cyr Bezuijen

Modern, Ballet

Alexander is een veelzijdige danser met een achtergrond in ballet, modern en contemporary. Hij voltooide zijn dansopleiding in Zürich en danste aan het Hessisches Staatsballett voordat hij naar Nederland verhuisde. In Rotterdam danste hij bij het Scapino Ballet Rotterdam en het Nederlands Dans Theater (NDT). Met dans wil Alexander de mentale en fysieke gezondheid voorop zetten. Hij ontwikkelt zijn eigen techniek en past die toe met als doel om lichaam en geest te integreren.