Openingsdans bruiloft

Veelgestelde vragen over de openingsdans bruidspaar:

Hoe lang duurt het om een dans te maken?

Voor één nummer (van ongeveer 2,5 tot 3 minuten) zijn er gemiddeld 5 tot 6 lessen van 1,5 uur nodig. De eerste les starten we nog niet met de choreografie op ‘het liedje‘, dat is dan nog te beladen. We beginnen met wat basisbewegingen. Het is niet erg als jullie de muziek dan nog niet weten. Ik kan jullie helpen met muziek zoeken die bij jullie wensen en mogelijkheden past.

De tweede les kunnen we die bewegingen die de eerste les geleerd zijn meteen op de muziek ‘plakken’. Dat werkt uiteindelijk sneller en leuker. Gemiddeld hebben we 3 tot 4 lessen nodig om een choreografie te maken (de eerste les niet meegerekend). Je wilt minimaal 2 weken tussen alle lessen inplannen, zodat er tijd is om zelf te oefenen. Dit proces van samen een choreografie maken duurt gemiddeld 10 weken.

Let op: een mashup of een dans bestaande uit meerdere nummers duurt langer.

Hoe lang voor de bruiloft moeten we starten?

Die laatste weken voor de bruiloft wil je de dans af hebben, dat geeft rust en er komen altijd vrijgezellenavonden en dergelijke tussendoor. Ook willen we van tevoren ruimte inbouwen voor een eventuele lesuitval (ook bruidsparen worden wel eens ziek 🙂 Je wilt dus eigenlijk 4 maanden van tevoren kunnen starten.

Kan de dansles ook op locatie gegeven worden?

De lessen waar de dans wordt ingestudeerd niet, die zijn in Studio 181, maar de laatste les – de generale repetitie – plannen we vlak voor de bruiloft. Die laatste les doen we niets nieuws, het is echt alleen maar de laatste puntjes op de i zetten. Mochten jullie in Rotterdam trouwen, kunnen we die generale repetitie op de locatie zelf doen.

Wat zijn de kosten per les ?

De kosten van een privéles in de studio zijn

  • EUR 95 per 60 minuten
  • EUR 117,50 per 75 minuten
  • EUR 140  per 90 minuten

Moet je altijd een les van anderhalf uur doen?

Als ik zie dat jullie verzadigd zijn en er rook uit jullie oren komt, dan korten we de les gewoon in en breng ik alleen de daadwerkelijk gegeven lestijd in rekening.

Moeten we thuis ook oefenen?

Het is belangrijk dat jullie zelf thuis de dans ook oefenen! Zo hoeven we tijdens de les minder te herhalen en kunnen we tijdens de les voortbouwen op wat we de les daarvoor hebben ingestudeerd.

Hoe kiezen we de muziek?

Het is jullie dans en jullie kiezen natuurlijk zelf muziek. Ik kan jullie hierbij helpen en adviseren.

Let op: een mashup of een dans bestaande uit meerdere nummers duurt langer. Hoe meer nummers, hoe langer het proces. Hou er rekening mee dat er veel tijd en ook extra kosten gaan zitten in het creëren van een echte mashup en in de communicatie met de DJ die de muziek knipt.

Moet je ervaring hebben voor het dansen voor een openingsdans?

Je hebt geen enkele ervaring nodig, maar het helpt natuurlijk wel. Jullie kunnen altijd meer dan dat je denkt!

Wat als we niet opdagen? Hoe lang van te voren moeten we opzeggen?

Mocht je om de één of andere reden verhinderd zijn voor onze afspraak, vragen we jullie om ons dat zo spoedig mogelijk te laten weten. Jullie kunnen de afspraak tot 48 uur van te voren kostenloos annuleren, daarna zijn jullie 50% van de kosten verschuldigd. Wanneer jullie niet op de afspraak verschijnen en ons niets hebben laten weten, zijn jullie het volledige bedrag verschuldigd.