Dansmix 3

In de dansmixlessen worden de mooiste elementen van jazz en moderne dans gecombineerd.

Kenmerkend voor jazzdans is het dynamische karakter. Het is explosief, ritmisch, swingend en uitdagend. In jazzdans leer je lichaamsdelen los van elkaar te bewegen en te coördineren. Jazzdans gaat vooral om lekker bewegen op (pop)muziek, denk aan Michael Jackson of Beyoncé.

Moderne dans, of theaterdans, gaat meer over verhalen vertellen door middel van dans. Het onderzoekt extreme tegenstellingen, bijvoorbeeld van zacht en sierlijk naar intens en aards. Bewegingen worden meer vanuit beeld, ademhaling, de ruimte om je heen en zeggingskracht benaderd. De kinderen ontwikkelen hiermee hun creativiteit en expressie en krijgen de ruimte om zelf, of met elkaar, dans te maken.

Dansmix voor de jongste kinderen is speels. De kinderen krijgen veel ruimte voor improvisatie en leren zelf dans te verzinnen en samen te maken. De nadruk ligt op creativiteit, maar er worden ook technische vaardigheden geleerd.

Naarmate de kinderen ouder worden, werken we minder vanuit improvisatie en verschuift de nadruk meer naar de technische vaardigheden. De kinderen blijven uitgedaagd worden om creatief te denken.

Dansmix 12+ jaar

Donderdag 17:00-18:00 uur
Docent: Jenny

Dansmix 14+ jaar

Maandag 17:45-18:45 uur
Docent: Jenny

Dansmix 15+ jaar

Woensdag 19:00-20:00 uur
Docent: Tanya

Schrijf je nu in voor Dansmix!